středa 25. února 2009

Boo na Střelnici

Minulý týden jsem se domluvil, že budu dělat tenhle rok fotky pro Kulturní zařízení Kadaň, a tak jsem dnes po skoro třech měsících vzal do ruky foťák a vyrazil na koncert do klubu na Střelnici. Ne, že bych neměl ty tři měsíce co fotit, ale během africké cesty jsem měl foťák v ruce 3 týdny skoro 15 hodin denně a to člověka na chvilku odradí:) Museli jsme si od sebe prostě odpočinout. Ale zpátky ke klubu. Dnes se v něm objevila česká kapela Boo s rakouským zpěvákem. Světlo na focení sice nebylo nejlepší (tedy samozřejmě bez blesku, který na koncertech a v malých prostorách nesnáším), ale pár fotek jsem přesto "nacvakal". Boo mě příjemně překvapili a tak jsem si před odchodem pořídil i CD a tričko:) Tahle kapelka hraje naživo pěkně ostré kousky a dokáže diváka opravdu strhnout. Smekám před nimi!

pondělí 16. února 2009

První letošní návštěva Zooparku

Na Valentýna, kterého já ani Janička neslavíme, jsme se vydali do chomutovského Zooparku. Čekal jsem, že tam budeme asi jediní, protože byla docela zima a foukal ledový vítr. Nakonec tam přeci jen pár návštevníků bylo. Já jsem si vzal sebou jen krátký objektiv, protože jsem nechtěl v tom mrazu moc sahat na kovové tělo teleobjektivu a všeobecně se mi nějak nechtělo dotýkat toho zmrzlého foťáku na rameni. Udělali jsme tedy jen malinký okruh a za hodinku jsme zase svištěli domů. Dost mě překvapily opice, které se ve sněhu vesele proháněli a také vlci, kteří jednu chvíli vili tak hlasitě, že jsme je slyšeli až u zmiňovaných opic. Těším se, až se udělá lepší počasí a já sem pojedu zase fotit:)
Ta je ale krásná:)

Opice napodobuje surikatu:-D

Tahle opice je ale zvědavá:)

Zubři

Jeden z vlků

neděle 15. února 2009

Dnešní hodinový lov

Dneska byla venku trochu zima... tedy aspoň u vody. Nechal jsem si doma rukavice a tak jsem musel led z vyvrtané díry vyndavat holýma rukama:) Aspoň jsem ale měl úspěch v chytání, protože jsem během hodinky vytáhl 28 okounků. Napustil jsem si k díře kbelík a všechny tam házel. Okoun je totiž ryba, která když je vypuštěna zpět do vody, tak upozorní ostatní a Vy už jich chytnete jen pár. Dnes místo fotek přidávám krátké video. Před odjezdem jsem vypustil z kbelíku vodu, abych mohl okounky pěkně natočit a pak už putovali všichni zpátky do rybníka:)

neděle 8. února 2009

Proč je tu tak málo článků?

Jistě jste si již všimli, že se tu poslední dobou objevuje menší množství článků než dříve. Není to tím, že bych neměl čas, nebo to tu flákal. Chystám se Vám totiž již brzy představit nové stránky na vlastním serveru, tedy již žádný "pronajatý" blog. Na nových stránkách bude vše v úhledných sekcích podle témat, bude zde velká fotogalerie, tipy na výlety a všechno možné. Na návrhu se již pracuje a brzy se tak snad já i Vy dočkáme:) Také dávám dohromady video a fotografie z Afriky, protože chystám krátké promítání a vyprávění z listopadové cesty.
Ukázka prvních návrhů nových stránek. Jak vidíte, barevné schéma zůstane, protože v něm výborně vynikají fotografie.

Pták Ohnivák a liška Ryška

Dnes jsme se s Lukášem Gavendou vypravili do loutkového divadla Říše loutek v Praze, abychom shlédli klasickou Erbenovu pohádku Pták Ohnivák a liška Ryška. Navíc jsme tu měli domluvenou exkurzi po zákulisí divadla a prohlídku loutek a techniky. Nakonec nám režisérka dnešního představení nabídla i možnost shlédnout představení ještě jednou ze zákulisí, abychom viděli, jak celá hra probíhá z pohledu herců. To bylo opravdu zajímavé. Líbila se mi ale i samotná hra, na kterou přišla spousta dětí s rodiči (dokonce dorazil i Bohuslav Sobotka se synem). Prostory divadla jsou působivé. Nejvíc se mi ale líbilo zázemí divadla pod jevištěm i sálem. Je tu spousta místa pro prostornou klubovnu, kde mají vystaveny staré loutky a zároveň je tu několik velkých skříní s loutkami pro hry hrané v současnosti, kulisy a vše potřebné.
Prohlížíme si několik málo za spousty uskladněných loutek... všechny se mi líbily... to Vám byla krása, srdce jen plesalo:)

Historické loutky zdobící klubovnu divadla

Historické loutky zdobící klubovnu divadla

Historické loutky zdobící klubovnu divadla
Ukázka fotografií z dnešní hry:

Jak se dělá divadlo v Říši loutek

Přináším Vám ukázku práce loutkoherců v pražském divadle Říše loutek, kde jsme dnes s vděčností přijali nabídku k nahlédnutí do zákulisí a možnost sledovat představení ze zákulisí. Celý přítomný soubor byl opravdu příjemný, ochotný a já bych jím tímto chtěl ještě jednou složit poklonu a poděkovat za pozvání do zákulisí.